Επιστολή απο το Hellenic Diaspora Group στον Πρόεδρο Ντ. Τράμπ

Αγαπημένε μου Πρόεδρε,

Γιατί, καλός ή κακός, για εμένα προσωπικά είστε ο αγαπημένος μου Πρόεδρος. Ξέρω και γνωρίζω ότι είστε και εσείς του συστήματος, αλλιώς δεν θα βρισκόσασταν στην θέση που είστε. Γνωρίζω ότι για κάθε απόφασή σας, έχει δοθεί εντολή μέσα από το προσωπικό σας συμβούλιο και τους 200 ακολούθους που έχετε, στρατιωτικούς και μη… Τα γνωρίζω όλα αυτά, όπως γνωρίζω και το ότι αν θα υλοποιηθεί η κάθε απόφαση που ακούει ο λαός, εξαρτάται από τον εκάστοτε κυβερνήτη  της κάθε πολιτείας.

Σας τα αναφέρω όλα αυτά για να σας δώσω να καταλάβετε ότι είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο. Και θα αναρωτηθείτε, αφού τα γνωρίζεις αυτά πως γίνετε να είμαι ο αγαπημένος σου; Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα… Η ερώτηση αυτή. Είστε, γιατί όταν βγαίνετε και μιλάτε ξεχωριστά από τα τυπικά που σας έχουν πει να λέτε, έχετε το δικό σας στόμα και την δική σας μαγκιά και ξέρω ότι  δεν μπορεί ευκολά κάποιος να  σας χειραγωγήσει.

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι Πρόεδρε μου, ο κόσμος τελειώνει όπως το φανταζόμαστε εκτός και αν κάνετε κάτι άμεσα. Θα μείνετε στην ιστορία για όλους λάθος λογούς και όχι για τα τόσα σπουδαία πράγματα που κάνετε. Να μαζέψετε τους παιδόφιλους, να καθαρίσετε το  σύστημα από όλα τα κατακάθια της κοινωνίας που μολύνουν τον καθαρό αυτό κόσμο.

Βρίσκομαι είκοσι χρόνια στην Αμερική. Τα πρώτα μου χρονιά δούλεψα στα  εστιατόρια. Έζησα έντονα την εργασία,  εγώ και τα παιδιά μου στην πάλη για το μεροκάματο. Γνώρισα ανθρώπους από όλες τις χώρες του κόσμου και με διαφορετικές κουλτούρες και φιλοσοφία . Έζησα δύσκολα χρόνια με την έγνοια τις φροντίδας  της  οικογένειας και της καθημερινότητας, σε μια ξένη προφανώς χωρά  εκείνη την εποχή. Κατόπιν την αγάπησα σαν την δική μου πατρίδα.

Η ζωή μου είναι απλή. Μεγάλωσα τα παιδιά μου μονή .Μεγάλωσα με αξιοπρέπεια και σεβασμό   δίδαξα τα παιδιά μου Να μην ζηλεύουν τα μεγαλεία και  τα πολλά, ανούσια αλλά να αναζητάνε μόνο την ποιότητα στην ζωή τους. Ήρθαμε από μια χωρά που μας έμαθε να έχουμε φιλότιμο και σεβασμό οπού και να βρισκόμαστε. Καμαρώνω γιατί είμαι Ελληνίδα και καταλαβαίνω τι συμβαίνει με όλους τους ξεπουλημένους πολίτικους που έχουμε. Εσείς και αυτοί που διαβάζουν το γράμμα μου, θα χαμογελάτε ειρωνικά, όμως θα πρέπει να σας εξηγήσω, όχι αυτά που ξέρετε ήδη για την πατρίδα μου, αλλά αυτά για τα οποία δεν σας ενημερώνουν.

Την εποχή του ’40, όταν έφυγαν οι Γερμανοί,  οι «πατριώτες» αντάρτες  κουμουνιστές  σε συμφωνία με τους Γερμανούς, Βρετανούς και Ρώσους, έκαναν ένα «παιδομάζωμα». Αφού μετά τον πόλεμο οι γονείς δεν είχαν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, τα πήραν αυτοί να τα μεγαλώσουν και να τα σπουδάσουν. Δηλαδή  με τον πόλεμο φέρανε την αστική τάξη σε εξουθένωση και εξόντωση – όπως τώρα που απέμεινε η μεσαία τάξη, αλλά εξοντώνεται καθημερινά. Η ίδια ιστορία σε επανάληψη από τους ολιγάρχες. Αυτά λοιπόν τα παιδιά, αγαπημένε μου Πρόεδρε, ήταν οι μεταπολεμικοί  βουλευτές και κατόπιν πρωθυπουργοί και στη συνέχεια, από την οικογένεια τους, κανείς μετά το παιδομάζωμα δεν ήταν στην καρδιά Έλληνας, μόνο  στην καταγωγή.

Γιατί μετά από την πλύση εγκέφαλου, την διδασκαλία  και την χειραγώγηση ήταν ανθέλληνες…. Αυτοί, λοιπόν, μεταπολεμικά κυβερνούν την πατρίδα μου και ξέρετε πολύ καλά ότι η ψήφος του λαού δεν έχει καμία σημασία. Χρησιμοποιείται απλά ως όπλο για να νιώθει τύψεις ο κάθε ψηφοφόρος. Όλοι οι Πρόεδροι έχουν επιλεχθεί και εγκριθεί από τους ολιγάρχες. Πότε. που και ποια θέση θα έχουν… Ο λαός, λοιπόν, δεν έχει λόγο, απλά φαίνεται να έχει. Δεν υπάρχει δημοκρατία, μόνο δικτατορία. Η δημοκρατία υπήρχε μόνο στην αρχαιά Ελλάδα…

Δεν θέλω να σας κάνω μαθήματα ιστορίας. Είμαι σίγουρη ότι τα γνωρίζετε. Είσαστε ένας από τους πιο διαβασμένους Προέδρους σε τέτοια θέματα … Για αυτό, λοιπόν, σας λέω, αγαπημένε Πρόεδρε, όπως εσείς αγαπάτε αυτή την μαγευτική χωρά και την θέλετε ανεξάρτητη, το ίδιο αγαπώ και εγώ την μητέρα πατρίδα μου, την Ελλάδα. Τον τελευταίο καιρό οι φυτεμένοι Πρόεδροι των μετά μνημονίων χρόνων, ξεπουλάνε αυτή την όμορφη πατρίδα… Και ξεπουλάνε κάτι που δεν τους ανήκει. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, αγαπητέ μου Πρόεδρε, οπως η Αμερική ανήκει στους Αμερικάνους…

Τι θα λέγατε αν όλοι οι Κουβανοί, που ζούνε στο Μαϊάμι, κάποια μέρα σας πούνε ότι είμαστε μειονότητα και θέλουμε το Μαϊάμι δικό μας γιατί ζούμε εδώ 100 χρονιά;; Εσείς τι θα κάνατε, κύριε Πρόεδρε, αν οι θαλασσοπνιγμένοι παράνομοι εισβολείς αρχίσουν και ζητούν ιδιοκτησία στην πατρίδα σας, μια πατρίδα και μια γη που ανήκει στους γνήσιους Αμερικάνους; Έτσι και σε εμάς κατακλείσανε τα νησιά μας όλοι οι ταλαίπωροι, καλοπληρωμένοι, παράνομοι θαλασσοπνιγμένοι. Βομβαρδισμένοι από τους τόσους μετανάστες, που μετοίκησαν στην πατρίδα μας για να έχουν όλα τα προνομία από κάρτες, σπίτια, μόρφωση, κτήματα, χωρίς καν να δουλεύουν και να παίρνουν με την άδεια του  κράτους την γη των προγόνων μας και τα λεφτά του κάθε φορολογουμένου πολίτη… Όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να καταλάβετε καλύτερα, στην απογραφή Μαρτίου του 2001, είχαν δηλωθεί συνολικά 796.713 αλλοδαποί στην Ελλάδα, από τους οποίους οι περισσότεροι από τους μισούς ήταν από την γειτονική Αλβανία. Οι υπόλοιποι ήταν από άλλες Βαλκανικές χώρες, όπως η Ρουμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, και η Βόρεια Μακεδονία. Από το 2001 μέχρι και το 2019, κατέφτασαν στην Ελλάδα 2.750.697 δηλωμένοι παράνομοι μετανάστες και στον συντριπτικό αριθμό τους ήταν από την Ανατολή, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Συρία, Μπαγκλαντές, Ιράκ, κ.α. Για να μην αναφερθώ στον άγνωστο αριθμό των μη καταγεγραμμένων προσφύγων που έφταναν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα.  

Για να είμαι πιο συγκεκριμένη, το 2015, με την αστεία πολιτική των «ελεύθερων δομών φιλοξενίας» ήρθαν στην Ελλάδα 911.470 καταγεγραμμένοι παράνομοι μετανάστες και μισό εκατομμύριο που δεν δηλώθηκε καθόλου και ακόμη μένει στην πατρίδα μου παράνομα. Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι την δεκαετία του 1950 το ποσοστό των μουσουλμανικών πληθυσμών που ζούσε στην Ελλάδα δεν ήταν πάνω από 1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας! Και τώρα; Το 2020 υπολογίζεται ότι το ποσοστό των μουσουλμάνων που έφτασαν και μένουν στην Ελλάδα, είτε είναι νομιμοποιημένοι είτε όχι, αντιπροσωπεύουν το 12-16% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας μου.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που μένουν σε κέντρα φιλοξενίας, hotspots και καταυλισμούς σε όλη την Ελλάδα έχουν φτάσει τους 54.000! Μένουν εκεί δωρεάν, τρώνε δωρεάν – καλύτερα και από τους φτωχούς της χώρας που υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα – έχουν επιδόματα, και δεν υπάρχει καμία βλέψη αφομοίωσης και εργασίας.

Ποσό γελοίο το βλέπετε αυτό; Δηλαδή εγώ να ερχόμουν στην Αμερική χωρίς να δουλέψω για να έχω από το κράτος και από τις χιλιάδες ΜΚΟ ένα ποσόν της τάξεως των 4.000 τον μηνά και με σπίτι και σπουδές πληρωμένες για τα παιδιά μου και οι ταλαίπωροι φορολογούμενοι Αμερικανοί να τα πληρώνουν από την τσέπη τους… Αλήθεια πως το διαβάζετε και το ακούτε αυτό; Είναι δίκαιο;

Και έτσι λοιπόν μετοίκησαν  στα νησιά μας και στην ενδοχώρα, μας κατέκτησε, με λίγα λογία, την πατρίδα μας η Τουρκία, χωρίς να ρίξουν μια ντουφεκιά… Αλλά μήπως αυτό θέλανε και οι «σύμμαχοι» μας «και οι προδοτικές κυβερνήσεις»; Να μην πέσει ούτε μια τουφεκιά, γιατί δυστυχώς βλέπω να εξελίσσετε ένας εμφύλιος στην πατρίδα μου και όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη… Για να μην σας πω ότι το βλέπω και στην Αμερική να εξελίσσετε.

Το Αιγαίο και κάποιες πόλεις της Ελλάδος, αγαπημένε μου Πρόεδρε, το χάνουμε. Το διεκδικούν οι Τούρκοι με καθημερινές υπερπτήσεις προσπαθώντας να το κάνουν δικό τους. Να πάρουν τα νησιά μας και τον πλούτο του. Θέλουν 25 νησιά! Το κατάφεραν σχεδόν με τα Ίμια που δημιουργήθηκε κιόλας ένας νέος όρος, η «γκρίζα ζώνη». Δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας… Δεν ξέρω αν έχετε πάει ποτέ στην πατρίδα μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα την ερωτευτείτε… Και ιδιαίτερα το Αιγαίο. Το γαλάζιο  που υπάρχει στα νερά του δεν θα το ανακαλύψετε πουθενά. Την ζεστασιά των απλοϊκών άνθρωπόν και την φιλοξενία τους, το ίδιο… Ο αέρας που θα ανασαίνετε θα σας κάνει πολύ ευτυχισμένο γιατί έχει τον αέρα της ελευθέριας… Έχει την ανεξαρτησία των δώδεκα θεών του Ολύμπου.

Καταρχήν, αγαπητέ μου Πρόεδρε, στην Ελλάδα, με 7.000 χρονιά ιστορία, σε όποιο νησί, βουνό, ή πόλη της Ελλάδος και να περπατήσετε θα δείτε κάτι αρχαίο, κάτι που θυμίζει σε όλους την μακρά πορεία της χώρας. Κάτι μοναδικό. Η κάθε πόλη έχει μια ιστορία, το κάθε βουνό και έναν θεό, το  κάθε ρυάκι έχει το δροσερό του νερό, τα δέντρα μας δεν είναι τεχνητά όπως εδώ στην Φλόριντα. Όχι…. Είναι δέντρα πολλών χρόνων… Έχουμε μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια,  με ροδιές, με ότι μπορείτε να φανταστείτε και όλα αυτά μας τα κλέβουν και τα ξεπουλάνε στις πολυεθνικές.

Σκεφτείτε μόνο το λάδι που παράγουμε στην Ελλάδα από αυτά τα δέντρα χρόνων. Το φυσικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που μόνο καλό κάνει στην υγεία όπως αποδεικνύουν χιλιάδες επιστημονικές έρευνες παγκοσμίως. Υπάρχουν χώρες στις οποίες οι άνθρωποι καταναλώνουν λάδι θολό, άγευστο, χωρίς καμία από τις πλούσιες μυρωδιές του παρθένου ελαιόλαδου. Γιατί άραγε, όταν σχεδόν το 80% των Ελλήνων βγάζουν το δικό του λάδι υψίστης ποιότητας, χρειάζεται ο κόσμος να αγοράζει αυτά  γιατι φωναζεις κατα απαίσια, ο θεός να τα κάνει, λάδια; Γιατί έρχονται οι παραγωγοί από το εξωτερικό, αγοράζουν το πραγματικό και φυσικό λάδι σε εξευτελιστική τιμή και τα αναμιγνύουν με λάδια από χώρες όπως εκείνα της Τυνησίας για να τα πουλήσουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, παρουσιάζοντας τα ως έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Φυσικά οι Έλληνες κρατούν το πραγματικό λάδι για προσωπική τους χρήση καθώς δεν φαντάζεστε τους τόνους που παράγονται κάθε χρόνο. Και θα αναρωτιέστε τώρα γιατί δεν τα πουλάνε στο εξωτερικό. Και η απάντηση είναι απλή. Γραφειοκρατία, απουσία υποστήριξης, καθώς και απαγόρευση εισόδου των μικροπαραγωγών στην παγκόσμια αγορά. Ποια πολυεθνική θα αφήσει τον μικροπαραγωγό να την ανταγωνιστεί πουλώντας το υγιές λάδι ενώ εκείνη μπορεί να αναμιγνύει λάδια, να τα πλασάρει σαν ίδια με εκείνα του μικροπαραγωγού, και έτσι να μειώνει τις τιμές χάνοντας ελάχιστα από τα εκατομμύρια ή ακόμη δισεκατομμύρια που βγάζει; Ποιος θα αγοράσει ένα πιο ακριβό λάδι όταν δεν γνωρίζει πως το φτηνό, θολό, άγευστο, και χωρίς καμία μυρωδιά μείγμα που καταναλώνει χρόνια τώρα είναι το ίδιο και ίσως χειρότερο και από τα λάδια που χρησιμοποιούν τα φαστφουντάδικα;

Παράγουμε τα ωραιότερα τυριά, το ωραιότερο γάλα, και το ωραιότερο γιαούρτι παγκοσμίως εξαιτίας του φυσικού πλούτου που έχουμε και μπορούμε να ταΐσουμε τα ζωντανά μας. Δεν χρειάζεται να δίνουμε στα πρόβατα και στις αγελάδες μας τροφή ποτισμένη με φυτοφάρμακα, εφόσον τα βουνά και οι πεδιάδες μας είναι γεμάτες με πράσινο χρώμα που δεν έχει παραχθεί με τη βοήθεια κανενός άλλου παρά μόνο της φύσης. Και όμως το 2015 ήμασταν στην 16η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων. Γιατί άραγε με τους τόσους τουρίστες που έχουμε κάθε καλοκαίρι και οι οποίοι αναζητούν μετά την ποιότητα των προϊόντων που βρήκαν στην Ελλάδα, δεν την βρίσκουν εύκολα;        

Στην Χίο έχουμε την μαστίχα,  οι Τούρκοι προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν. Παριστάνουν ότι παράγουν μαστίχα. Στην περιοχή Τσεσμέ φύτεψαν τα τελευταία χρόνια περίπου 30.000 μαστιχόδεντρα, για πειραματικούς σκοπούς. Όμως, προφανώς, το τελικό προϊόν που προκύπτει από τα συγκεκριμένα δέντρα αφορά σε ρητίνη κατώτερης ποιότητας και σαφώς υποδεέστερης της Μαστίχας Χίου. Αναγνωρίζοντας την κατώτερη ποιότητα, οι Τούρκοι αποφεύγουν να την λένε Μαστίχα, και την παρουσιάζουν τη δική τους ρητίνη ως «Sakiz» και ως «φαρμακευτικά φυτά» με ιστορία 300 ετών στην περιοχή. Σίγουρα δεν βρίσκονται εκεί φυτά των τελευταίων χρόνων, 300 έτη στην περιοχή. Απλά μαθηματικά.

 Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί προσπαθώ μέσα από τα ματιά μου να δείτε αυτή την πατρίδα που έχει μείνει ορφανή από κυβερνόντες καθαρούς να υπηρετήσουν αυτή την ομορφιά. Σας είπα για την γη, να σας πω και για τον πολιτισμό. Έχουμε τα ομορφότερα θέατρα, έχουμε το θεατό τις Επιδαύρου που όταν πατέ, θα μπορείτε να ακούτε σε όσο ύψος και να είστε, τόσο καλή ακουστική κάνανε οι αρχιτέκτονες πριν 4.000 χρονιά. Εμείς δώσαμε τα φωτά του πολιτισμού παγκοσμίως και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε κιόλας για τα φωτά που δώσαμε, τον λογαριασμό.

Η Αγιά Σοφία που κάνεις ποτέ δεν της έδωσε αξία, όμως τώρα όλοι σχίζουν τα ιμάτια τους… Η Αγιά Σοφία που από το 1453 μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β΄, έπεσε στα χέρια των Οθωμανών.  Μέχρι το 1935 ήταν τζαμί, όταν τότε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ την μετέτρεψε σε μουσείο. Η Αγία Σοφία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτό σημαίνει πως η Τουρκία έχει νομικές δεσμεύσεις. Η UNESCO πρέπει να ειδοποιηθεί για οποιαδήποτε μετατροπή στο μουσείο της Αγίας Σοφίας και θα έπρεπε να υπάρξει νέα αξιολόγηση από πλευράς της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, κάτι το οποίο είχε τονίσει και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Η UNESCO είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Αγία Σοφία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως μουσείο, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι το κράτος εντός του οποίου βρίσκεται έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και νομικές υποχρεώσεις. Το κράτος οφείλει «να διασφαλίζει ότι καμία μετατροπή δεν θα υπονομεύσει την εξέχουσα οικουμενική αξία κάθε μνημείου που έχει περιληφθεί στον κατάλογο στην επικράτειά του. Για οποιαδήποτε μετατροπή πρέπει να ειδοποιηθεί η UNESCO από το κράτος εκ των προτέρων, και θα πρέπει να υπάρξει (νέα) διαδικασία αξιολόγησης, εάν χρειάζεται, από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιά», είχε τονίσει η υπηρεσία του ΟΗΕ

 Η Αγία Σοφία ήταν πάντα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.  Οι Έλληνες θα έπρεπε  να εκμεταλλευτούν την UNESCO και να απαγορεύσουν οποιαδήποτε  άλλη συζήτηση να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, μια συζήτηση που είχε ξεκινήσει δειλά-δειλά από το 2016,  αλλά εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων  αδιαφορήσαν, όπως γίνεται πάντα, και θυμήθηκαν τον πατριωτισμό τους όταν ολα είχαν τελειώσει.  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού. Για εμένα η Αγία Σοφία θα έπρεπε να παραμείνει  ένα μουσείο πολιτισμού, να το βλέπουν από όλα τα μέρη του κόσμου επισκέπτες έτσι όπως ήταν πριν από 567 χρόνια. 

Όλες αυτές οι γελοίες εξελίξεις με έχουν προβληματίσει και για αυτό σας τα λέω αυτά. Η πατρίδα μου ξεπουλιέται άνευ λόγου και αιτίας και δέχεται απειλές στις οποίες δεν αντιδρά κανείς. Διαγράφονται. Σίγουρα υπήρχαν ορισμένες μικρές αντιδράσεις, αλλά τίποτα περισσότερο από την αντίδραση ενός παιδιού που το κουνάς απαλά την ώρα που κοιμάται. Μπορεί να βγάλει έναν μικρό ήχο ενόχλησης, αλλά στο τέλος θα κάνει αυτό που θέλει, αν δεν επιμείνεις, θα γυρίσει πλευρό και θα πέσει για ύπνο. Έτσι από εσάς ζητώ, όσο βρίσκεστε στην εξουσία, να διαμορφώσετε την κατάλληλη εξωτερική πολιτική για να προστατέψετε τα ευγενικά συμφέροντα της πατρίδας μου.

Γνωρίζω ότι όλα αυτά, ανήκουν στα σχεδία τις Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πράγματων  με σκοπό υλοποιηθεί το σχέδιο της πανθρησκειας.  Τώρα με την παγκοσμιοποίηση,  όλα τα λεφτά των χαζών πιστών θα έχουν ως προορισμό ένα ταμείο. Καθολικοί, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, θα κατευθύνονται όλοι σε προς ένα μονοπάτι. Οι θρησκείες, αγαπημένε μου Πρόεδρε, είναι το όπιο του λαού και το χρυσάφι των αυτών που κυβερνούν τις θρησκείες από τον πάπα, τον καρδινάλιο, τους παππάδες, τους αρχιεπίσκοπους,  τους ιμάμηδες και ηγέτες διάφορων άλλων θρησκειών που  χειραγωγούν τον απλό λαό επειδή πιστεύει σε κάτι για να τον σώσει. Για αυτόν τον λόγο τους εκμεταλλεύονται… Και ας μην ξεχνάμε τι συνέβη περίπου μια χιλιετία πριν με τις σταυροφορίες, οι οποίες στο όνομα του Χριστού είχαν ως σκοπό την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από τους μουσουλμάνους .

Και ερχόμαστε τώρα στην άλλη μεγάλη προδοσία, την Μακεδονία μας. Αυτή που την πουλήσαν. Εδώ και πόσα χρόνια έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία ότι η Μακεδονία υποτίθεται πως ανήκει στην Γιουγκοσλαβία… Η κλασσική προπαγάνδα, του να βάζουν αγάλματα στα Σκοπιά με την προτομή του Μέγα Αλέξανδρου μαζί με το άλογο του τον Βουκέφαλα και να γεννιέται κάθε παιδί μαθαίνοντας ότι είναι Μακεδόνας, ενώ δεν είναι.

Η Μακεδονία ήταν και θα είναι για πάντα ελληνική. Οι Μακεδόνες ήταν μια πανάρχαια ελληνική φυλή, όπως οι Δωριείς, οι Αιολείς και οι Ίωνες. Μιλούσαν Ελληνικά σε διάλεκτο που συγγένευε ιδιαίτερα με τη δωρική και την αιολική διάλεκτο. Είναι προφανές ότι τα ονόματα Μακεδονία και Μακεδόνες είναι ελληνικές λέξεις που προέρχονται από την αρχαία λέξη μάκος, Μακέδνος που σημαίνει μακρύς, ψηλός. και είναι δωρικός τύπος της λέξης μήκος. Η Θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων ήταν ίδια με τη θρησκεία όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Πίστευαν τους ίδιους 12 θεούς και θεωρούσαν ότι το δωδεκάθεό τους κατοικούσε στο μεγάλο μακεδονικό βουνό, τον Όλυμπο. Ο Ηρόδοτος, που είναι ο πατέρας της ιστορίας, γράφει ολοκάθαρα ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνον Έλληνες. Πόσες άλλες αποδείξεις χρειάζονται για να γίνει κατανοητό πως κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να λέγεται Μακεδόνας με χώρα που να έχει μέσα το όνομα Μακεδονία παρά μόνο οι Έλληνες. Αν ήθελαν να γίνουν Έλληνες ας το δήλωναν! Δεν διαφέρει καθόλου η Ελλάδα από την Μακεδονία.

Και τελικά, φτάσαμε στο σήμερα. Αυτοί δουλέψαν  60 χρονιά για να κλέψουν την Μακεδονία που χύθηκε αίμα από τους Έλληνες για να απαλλαχθούν από τους βάρβαρους. Πολεμήσαν οι Πόντιοι, οι Έλληνες, όλοι για μια ελεύθερη Μακεδονία και τελικά γιατί;  Για να φτιαχτούν οι μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις εξαιτίας των γεωπολιτικών συμφερόντων, για να κυριαρχήσετε στα πετρέλαιά και να σας ανοίξει ο δρόμος για το μετάξι.

Εσείς και η Ρωσία μαζί με την Κίνα,!  Εμεις  γίναμε απλά  τα βατραχάκια στα ποδιά του ελέφαντα,.. Αγαπημένε μου Πρόεδρε. Πως θα αισθανόσαστε  αν ερχόταν η στιγμή που θα καταφέρουν  οι Κουβανοί, οι ισπανόφωνοι, οι Μεξικανοί να σας πάρουν το όνομα και να λέγετε   το Μαϊάμι  η το Λος Αντζελες  «Κούβα City».  Πως θα αισθανόσασταν σε μια τέτοια περίπτωση;  Προσπαθείτε να κάνετε μια Αμερική πάλι καθαρή και μεγάλη, αγωνιζόσαστε για κάτι πιο μεγάλο. Εγώ προσωπικά είμαι μέλος τους κινήματος σας από την πρώτη στιγμή, καταλαβαίνετε το ποσό σας στηρίζω. Αλλά αγαπημένε μου πρόεδρε  όσο και να σας στηρίζω δεν μπορώ να καταλάβω πως αφήσατε  να  καταστραφεί η οικονομία της χωράς από τους δημοκρατικούς και τους ΑΝΤΙΦΑ. Πως τους αφήσατε  να ρημάξουν τόσες πολιτείες.  Έχετε κάθε δικαίωμα να πάρετε την χωρά στα χεριά σας… Αν δεν σας υπακούν αφαιρέστε τους την εξουσία. Είναι τόσο απλό… Η Αμερική ήταν – τονίζω τη χρήση παρελθοντικού χρόνου –  μια χώρα ασφαλής που  δεν ένιωσα ποτέ να απειλούμε ούτε εγώ και ούτε η οικογένεια μου. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι  πως γίνετε σε μια χώρα που  μόνο το μάτι αν κουνούσες σε συλλαμβάνανε, τώρα να μην συλλαμβάνεται κάνεις. Ειδικά εκείνοι που κάνουν όλες αυτές της ανταρσίες και τις καταστροφές. Δεν βγάζει νόημα αγαπημένε μου πρόεδρε εκτός και αν υπάρχει σχέδιο ανοικοδόμησης. Ας επιστρέψουμε ξανά στην άλλη πατρίδα μου. Χρειάζομαι μια Ελλάδα καινούργια, να μην αφήνουν τα μωρά στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν να τα ταΐσουν, όπως γράφουν οι New York Times -https://www.nytimes.com/slideshow/2014/05/20/blogs/20140519GREECE-edit.html  

Να μην κάνουν trafficking τα σαΐνια και παιδομάζωμα για τις ορέξεις του κάθε ανωμάλου που ανήκει στο «βαθύ κράτος». Σας ζητώ ταπεινά  να δείτε την πατρίδα μου και τους Έλληνες με πιο καθαρό μάτι,  όχι με το μάτι του πλανητάρχη, αλλά με το μάτι του έξυπνου άντρα που πιστεύω ότι είσαστε. Δεν έχουν σημασία τα αξιώματα, αλλά η καθαρότητα του μυαλού. Ξέρω ότι δεν μπορούν πολλά να περάσουν από τα χεριά σας,  αλλά μπορούν να περάσουν και τα πάντα…

Δεν είναι δυνατόν να είμαστε ελεύθεροι πολίτες με  δυο πατρίδες  που είναι υπόδουλες και τελικά να μην μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι. Μια πατρίδα που μας γέννησε και μια που μας μεγάλωσε και για αυτό τις αγαπάμε και τις δύο. Ήρθαμε στην Αμερική για ένα  καλύτερο μέλλον. Ανοίξαμε μαγαζιά και επιχειρήσεις, οργανωθήκαμε για να πετύχουμε κάτι καλύτερο και χάσαμε  σε μια στιγμή  τα πάντα λόγω πανδημίας. Μάθαμε να ζούμε χωρίς την βοήθεια του κράτους. Μάθαμε πως να είμαστε μαχητές και να παλεύουμε για ένα καλύτερο και υγιές μέλλον. Μην μας στερείτε την ελευθέρια αυτή.  Ο λαός  θα υπακούσει αυτό που θα του επιβάλετε. Αυτοί που θα υπακούσουν θα γίνουν σκλάβοι, αλλά η ανυπακοή είναι το πραγματικό θεμέλιο της ελευθερίας και οι σκλάβοι θα την αναζητήσουν…

Ιωάννα Λαζάρου                                                                              
Πρόεδρος Hellenic Diaspora Group