Επιστολή από το Hellenic Diaspora Group  στον κύριο Δημήτρη Φιλιππίδη,  Πρόεδρο της Παμμακεδονικης Αμερικής

Αγαπητέ και αξιόλογε κύριε Δημήτρη Φιλιππίδη,

Ανέλαβα την πρωτοβουλία να γράψω και σε εσάς μια επιστολή γιατί στόχος μου είναι να εκφράσω την αγωνία μου προς  όλους τους φιλέλληνες σχετικά με το τι συμβαίνει στην πατρίδα μας. Ξέρετε, ότι  είμαι φανατική ακροάτρια του πρωινού σας προγράμματος. Στην καθημερινότητα μου, πολύ σπάνια θα παρακολουθήσω κάποιο πρόγραμμα, αλλά το δικό σας με καθηλώνει κάθε πρωί. Μιλάτε με τόση θερμή και τόση αγάπη για την πατρίδα μας που σας κατέταξα στους πατριώτες που διαθέτουν Ελληνική ψυχή εν αντιθέσει με ένα απλό Ελληνικό διαβατήριο  που εχουμε όλοι μας οι Έλληνες όπως και εσεις και εγω …

Θα ήθελα να σας  παρακαλέσω να μην σταματήσετε ποτέ αυτό που κάνετε με όλη σας την καρδιά και να συνεχίσετε να φωνάζετε αποκαλύπτοντας  όλα τα κακός κείμενα που συμβαίνουν σε αυτήν την άμοιρη πατρίδα. Εμείς είμαστε στο πλάι σας και συνεχίστε να τους παρακινείτε όλους να  πολεμήσουν  . Βέβαια, δεν γνωρίζουν εναντίον ποιου να  πολεμήσουν  Το καταλαβαίνω αυτό.

Σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχουν πολλά όπλα. Ένα εκ των οποίων είναι αυτό που έχετε εσείς, το μικρόφωνο μαζί με την βροντερή φωνή σας. Είσαστε ένας στρατιώτης. Εγώ έχω την πένα μου, το δικό μου όπλο. “Η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος”.  Είμαι και εγώ μια στρατιώτης  και επιθυμώ να καλέσεις μέσα από την δύναμη που έχει η φωνή σου, όλο τον κόσμο να αρχίσει να γράφει επιστολές διαμαρτυρίας και αγωνίας  προς όλους εκείνους που κατέχουν θέσεις εξουσίας και δύναμης, για να δουν  την πατρίδα μας μέσα από τα δικά μας ματιά,  να κάνουμε έναν δικό μας στρατό που θα νικήσει τους ανθέλληνες που ξεπουλάνε την πατρίδα μας  τον στρατό της πέννας …

Δεν είναι δυνατόν να θέλουν όλοι από ένα κομμάτι της και εμείς οι γηγενείς να υφιστάμεθα  μια  γενοκτονία. Η Ελλάδα ανήκει σε εμάς. Όλα όσα έχουν ξεπουλήσει   μετα  την υπογραφή των μνημονίων συνέβησαν εν»» αγνοία «»μας. Λεμέ τώρα  Ως ιδιοκτήτες έχουμε λόγο και δικαιώματα. Δεν μπορεί αυτούς που έχουμε προσλάβει ως  υπάλληλούς μας να ξεπουλούν την περιουσία μας. Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα ανθέλληνα προδότη να ξεπουλάει  τα ιερά χώματα της μάνας-πατρίδας-Ελλάδος. Πάνω σε αυτά τα χώματα ζήσαμε μια αγέρωχη ζωή. Παίξαμε τρέξαμε στα μικρά στενάκια στα σκαλοπάτια των σπιτιών εκμυστηρευτήκαμε  στους φίλους μας  τα πρώτα καρδιοχτύπια μας. Κάτι το οποίο δικαιούνται και τα παιδιά όλων των Ελλήνων… Και εμεις έχουμε το δικαίωμα ακόμα και αν εχουμε  φύγει από την πατρίδα να  αγωνιούμε  να επιστρέψουμε , ακόμα και για διακοπές ακόμα και για μια μόνιμή   εγκατάσταση  Εχουμε την αγωνία κάθε μέρα αν θα βρούμε γη να γυρίσουμε  !!

Είσαι ένας αγωνιστής και άξιος άνθρωπος που οι γονείς σου θα πρέπει να ειναι πολύ υπερήφανοι για εσένα  όπως και η δική σου οικογένεια, τα παιδιά σου και η όμορφη σύζυγος σου.

Ο δρόμος σου ειναι μακρύς και δύσκολος, το έργο σου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της αλήθειας ακόμα πιο δύσκολος, Σε καμαρώνω με το θεμα τις Αρμένιας. Κανένα προδοτικό, συστημικό κανάλι ή δημοσιογράφος δεν έκανε των δικό σου αγώνα ….

Και είμαι σίγουρη μαζί με τον ιδιοκτήτη του σταθμού τον κύριο Φύλλα  όπως αγωνιζόσαστε ελεύτερα 11 χρόνια  θα συνεχίζετε να υπερασπιζόσαστε την αλήθεια . Η αλήθεια και η ελευθερία είναι απαιτητικές μετρέσες, έχουν λίγους εραστές.!

Οι τούρκοι θέλουν έναν σύντομο πόλεμο,  για να πάρουν αυτά που ήδη οι προδοτικές κυβερνήσεις έχουν υπογράψει κάτω από το τραπέζι. 25 υπέροχα νησιά έχουν κατακτηθεί εκ των έσω. Η Μακεδονία μας, για την οποία παλέψαμε και οι δυο προτού φτάσουν στις  υπογραφές  εσυ με τα συλλαλητήρια και την βροντερή φωνή σου εγω με το να πηγαίνω  στην Θεσσαλονίκη και να ζητάω να δουν όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και τι έγινε   τέλειωσε, έτσι απλά. ..Το θεμα ειναι εμεις τι κάνουμε ..Οι  γείτονές μας,   εδώ και εκατό  χρόνια που έκλεισε η συμφωνία με την υπογραφή της συνθήκης τις Λωζάνης, από την επόμενη ημέρα ξεκινήσαν  την εξωτερική πολιτική … Η Αλβανία έχει απαιτήσει και διεκδικεί περιουσίες με στόχο την Μεγάλη Αλβανία. Το μεγάλο τους όνειρο να επεκταθούν  μέχρι Λάρισα  Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε γιατί αυτά. Από τότε που ήμουν παιδί θυμάμαι τους Τούρκους να παραβιάζουν το Αιγαίο και τους Γιουγκοσλάβους να χτίζουν αγάλματα με τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι Αλβανοί προσπαθούσαν χρόνια  μέσω Ευρώπης να πάρουν μια υπηκοότητα σαν Τσαμουρια. Την οποία την απέκτησαν μετα από προσπάθειές χρόνων  από την προηγουμένη κυβέρνηση

Δεν θα πω περισσότερα γιατί εσύ τα ξέρεις….. Η  επαγγελματική σου  καριέρα ως δημοσιογράφος  κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ γνωρίζεις τα πάντα αλλά χαίρομαι ιδιαιτέρως που στην εποχή της   δημοσιογραφικής αλητείας και  δημοσιογράφους–υπηρέτες  εσυ να  περπατάς αγέρωχα χωρίς να ακούς τις Σειρήνες που τραγουδούν και  με τα παχυλά  πακέτα που προσπαθούν  να σε  φιμώσουν   ..κλείνεις τα αυτιά σου σαν τον Οδυσσέα γιατι έχεις ένα σκοπό να παραμείνεις Ελεύθερος …. Εγώ το μόνο που σου ζητώ είναι να συνεχίσεις να πολεμάς  γιατί χρειαζόμαστε στρατιώτες σαν εσένα και σαν τον κύριο Φυλλα, τον ιδιοκτήτη του σταθμού που δίνει φωνή σε δημοσιογράφους – ανθρώπους σαν εσένα να πολεμάνε για την αλήθεια και για  την έγκυρη ενημέρωση  . Στον κόσμο της διαδικτυακής δικτατορίας είναι αξιέπαινο να υπάρχουν αδέσμευτες, αδούλωτες, ελεύθερες φωνές. Σε εκτιμώ ιδιαίτερα και θα στηρίζουμε και εσένα και τον σταθμό, πάντα κοντά σας.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο έργο σας

 

Ιωάννα Λάζαρου

Προέδρος    Hellenic Diaspora Group

https://hellenicdiasporagroup.com/

https://ioannalazarou.com/