Επιστολή στον Γερουσιαστή Gus Bilirakis

Αξιότιμε Κύριε Γκας Μπιλιράκη,

Έχουμε πολλά όμορφα πράγματα που μοιραζόμαστε. Όπως εσείς, έτσι και εγώ, η Ιωάννα Λαζάρου, είμαι ένα πιστό παιδί της πανέμορφης Ελλάδας και αποκαλώ την Αμερική, τη γη της ελευθερίας, πατρίδα. Επίσης μοιραζόμαστε τις υψηλές αξίες για τις οποίες παλέψατε ηρωικά για να υπερασπιστείτε σε όλη την διάρκεια της καριέρας σας, αντιπροσωπεύοντας τους καλούς ανθρώπους της Φλόριντα στο Κογκρέσο. Αυτό, κατά την γνώμη μου, αποτελεί μια ακόμα βαθιά και συνεχή αγάπη προς την πατρίδα μας την Ελλάδα.

Ο λόγος αυτής της επιστολής, την οποία σας γράφω, και όπως έχω γράψει και σε πολλούς άλλους πατριώτες και φιλέλληνες τα τελευταία χρόνια, είναι να για να σώσω την πατρίδα μας από τους προδότες. Η Ελλάδα έχει ανάγκη όλα τα παιδιά της, τόσο αυτά που ζουν εντός αλλά και εκτός χώρας, να την βοηθήσουν. Να παλέψουν για αυτήν και να την επαναφέρουν στο ύψος που της αξίζει και που κάποτε είχε. Το να γράψω για να παρακινήσω τους φιλέλληνες και τους πατριώτες. έτσι ώστε να την βοηθήσουν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσω σ’ αυτό τον σκοπό. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν από την θέση την οποία κατέχουν και να βοηθήσουν την χώρα, κάτι που συμβαίνει και με σας.

Η καρδιά μου αλλά και αυτή όλων των πραγματικών Ελλήνων παντού θρηνεί για την φθορά που εξαναγκάζεται να υπομείνει η πατρίδα μας. Είστε πατριώτης και ένας πραγματικός γιος της Ελλάδας. Είστε πάντα κοντά στην Ελληνική κοινωνία στο Tarpon Springs, και πάντα βοηθάτε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό με ενθάρρυνε να μοιραστώ αυτές τις βαθιές μου ανησυχίες και προβληματισμούς για την χώρα μας, μαζί σας. Έχω την πεποίθηση ότι θα χρησιμοποιήσετε την δύναμη σας, ως μέλος του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, για να βρείτε μια λύση για την χώρα, καθώς όπως γνωρίζεται σαν δικηγόρος, όλες οι συμφωνίες που υπογράφηκαν είναι αντισυνταγματικές. Οι Έλληνες ποτέ δεν υπέγραψαν τίποτα, και η Ελλάδα ανήκει μόνο στους Έλληνες.
Μπορεί να έχουμε δύο πατρίδες, αλλά η μητέρα πατρίδα μας πρέπει να είναι ελεύθερη για να επιστρέψουμε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δεν θα αναφερθώ στις ομορφιές της Μητέρας Πατρίδας μας, αλλά θα αναφέρω όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα έτσι ώστε να αποτρέψω την γενοκτονία των συμπατριωτών μας.

Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή υποφέρει από το βάρος της υπερβολικής μετανάστευσης. Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στον οικονομικό αλλά και κοινωνικό τομέα της πατρίδας μας. Αυτές είναι αρνητικές επιπτώσεις από μόνες τους, αλλά το χειρότερο είναι η απειλή για την ασφάλεια της χώρας που αποτελεί αυτός ο πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών. Αυτή η εισβολή δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους στην χώρα αυτή την στιγμή. Πρότερα όμορφα νησιά, τα οποία αποτελούσαν μέρος της περήφανης κληρονομιάς μας, έχουν μεταμορφωθεί εξαιτίας αυτής της αθρόας μεταναστευτικής εισροής, σε αγνώριστες εστίες εγκλήματος και αναταραχών. Οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι πια ασφαλείς σε αυτά τα μέρη.

Αξιοσέβαστε κύριε, αν οι Έλληνες δεν μπορούν να έχουν την ησυχία τους στα ίδια τους τα νησιά, τότε που θα έχουν; Η Λέσβος, η Κως και η Σάμος γίνονται σιγά σιγά σκιές των πανέμορφων νησιών του παρελθόντος. Πρόσφατα, στη Μόρια, οι μετανάστες πήραν την ευθύνη για τις φωτιές που ξεκίνησαν εκεί. Αυτό προστίθεται στις κατηγορίες και για άλλα εγκλήματα όπως βιασμοί παιδιών, ναρκωτικά και δολοφονίες σε αυτές τις περιοχές. Επίσης έχει παρατηρηθεί παρουσία της Τζιχάντ σε μέρη όπως η Μόρια, η Λέσβος αλλά και άλλα μέρη. Αυτές οι απειλές για την ζωή και τον πολιτισμό των Ελλήνων δεν μπορούν να συνεχιστούν ανεμπόδιστα στην γη που έζησαν ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας. Αποτελεί διακαή μου ελπίδα και επιθυμία να βοηθήσετε την Ελλάδα χρησιμοποιώντας την πολιτική σας δύναμη και ικανότητα για να την βοηθήσετε σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Το ξεπούλημα της Ελληνικής ταυτότητας στην συμφωνία των Πρεσπών

Μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι πολλοί από τους πολιτικούς μας δεν αντιπροσωπεύουν τα πατριωτικά συμφέροντα της Ελλάδας. Ένα από τα πολλά προβλήματα που το δείχνουν αυτό είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Πριν από χρόνια, οικειοποιήθηκαν στοιχεία της Ελληνικής ταυτότητας, κληρονομιάς και ιστορίας για δικό τους σκοπό. Προϊόντα που φτιάχνονται στα Σκόπια, περνούσαν σαν “Μακεδονικά”. Στις μέρες μας πια αυτή η συμφωνία αποτελεί το ξεπούλημα της Μακεδονικής ταυτότητας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής ταυτότητας, σε μια χώρα η οποία δεν έχει μέρος στην Ελληνική κληρονομιά ή ταυτότητα. Είναι μια χώρα στην οποία επετράπη, κάτω από τους όρους μιας αντιπατριωτικής συμφωνίας, να αποκαλείται επισήμως, “Βόρεια Μακεδονία”.

Αξιότιμε κύριε, αυτή η συμφωνία δεν τιμά την Ελλάδα. Αποτελεί διακαή μου πόθο να πιέσετε προς την ανάκληση της και την δημιουργία μιας συμφωνίας η οποία θα είναι πιο δίκαιη και πιο σεβαστική απέναντι στην Ελλάδα, την πατρίδα μας.

Η σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η σύγκρουση ανάμεσα στην Αρμενία (η οποία είναι μια αδελφική και φιλική χώρα προς εμάς) και στο Αζερμπαϊτζάν (το οποίο υποστηρίζεται από την Τουρκία, έναν αιώνιο εχθρό της Ελλάδας), απαιτεί από Ελληνικές φωνές να υποστηρίξουν την Αρμενία. Η σύγκρουση, η οποία απειλεί την κυριαρχία ενός φιλικού προς εμάς έθνους, και η οποία ενορχηστρώνεται από έναν από τους εχθρούς της Ελλάδας, θα πρέπει να ανησυχεί όλους τους Έλληνες του πλανήτη. Είναι κοινή λογική, και η οποία είναι πολύ πιθανή να συμβεί, οι αφού τελειώσουν με την Αρμενία, ο επόμενος τους στόχος θα είναι η Ελλάδα. Έχω δημιουργήσει το κίνημα “Η Δύναμη της Πένας” για να φτιάξω τον στρατό μας, μέσα από γράμματα σε Πατριώτες και Φιλέλληνες. Σας προτρέπω, αξιοσέβαστε κύριε, να σταθείτε δίπλα στην Αρμενία και να χρησιμοποιήσετε την πολιτική σας δύναμη, όπως ανέφερα και νωρίτερα, για να προβάλετε τον Γολγοθά της Αρμενίας.

Θα το εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσατε να μεταφέρω το μήνυμα αυτής της επιστολής σε ένα μεγαλύτερο κοινό, έτσι ώστε να φτάσει στα αυτιά περισσότερων Πατριωτών και Φιλελλήνων. Με την βοήθεια σας θα μπορέσουμε να εισάγουμε στον αγώνα περισσότερα παιδιά της Ελλάδας αλλά και ανθρώπους που αγαπούν αυτή την χώρα έτσι ώστε να την απελευθερώσουμε.

Μετά τιμής, μια Ελληνική ψυχή,
Ιωάννα Λαζάρου– Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικής Διασποράς

Υ.Γ. Επειδή, ως Έλληνες μιλάμε την Ελληνική γλώσσα, θα σας εξηγήσω γιατί αγωνίζομαι. Αγωνίζομαι γι’ αυτή την όμορφη πατρίδα μου, που έχω γεννηθεί εκεί, στα χώματα της έχω χτυπήσει τα γόνατα μου, και εξαιτίας της κρίσης, ήρθε η στιγμή να την απαρνηθώ. Όμως, όχι για μένα, αλλά για χάρη της οικογένειας μου…
Βέβαια, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Παρόλο που έφυγα, ποτέ δεν ξέχασα και από πολύ μακριά, προσπαθούσα πάντα να παλέψω να διαδώσω και να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου για την Ελλάδα. Όπου έβλεπα κακώς κείμενα, πάλευα για την αλήθεια, και αυτό συνεχίζω να κάνω.
Αποφάσισα, λοιπόν, ότι δεν βοηθάει αρκετά την πατρίδα μου και τους Έλληνες να πηγαίνω και να μιλάω στους ανθέλληνες. Οι πιο πολλοί Έλληνες, δυστυχώς, ζούνε σ’ ένα συννεφάκι. Έτσι, σκέφτηκα ότι εκεί έξω, υπάρχουν πολλοί Φιλέλληνες, πολλοί πατριώτες, που αγαπούν την πατρίδα μου, και μέσα σε αυτούς επέλεξα και εσάς.

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Ιωάννα Λαζάρου – Ioannalazarou.com