Επιστολή στο Βέλγο Βουλευτή Dries Van Langenhove

Επιστολή Ανησυχίας Προς Τον Dries Van Langenhove, Αξιοσέβαστο Μέλος της Κυβέρνησης

Αξιότιμε κύριε Βουλευτή,

Σε όλη σας την καριέρα, έχετε καταβάλει θαρραλέες προσπάθειες προς τον ευγενή σκοπό του να εξασφαλίσετε το δικαίωμα των ανθρώπων και των εθνών, όχι μόνο να αναγνωρίζεται η αυτονομία τους και η εθνική τους ταυτότητα, αλλά και το δικαίωμα τους, και η αναγκαιότητα θα έλεγα, να ληφθούν μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας τους.

Αυτές οι έγκαιρες και απαραίτητες προσπάθειες σας είναι γνωστές και επικροτήθηκαν από όλους τους ανθρώπους με πατριωτικό πάθος οι οποίοι αγαπούν την εθνική τους ταυτότητα και κουλτούρα. Είναι αυτή η αξιοθαύμαστη φήμη σας, που με προέτρεψε να σα αποστείλω αυτό το γράμμα, σαν μια πατριώτης προς έναν άλλον, περιγράφοντας σας την παραβίαση αυτών των ιδανικών τα οποία μοιραζόμαστε εσείς και εγώ μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους.

Η Εκμετάλλευση της Ελληνικής Ιστορίας και Ταυτότητας από την “Βόρεια Μακεδονία”

Οι όροι “Μακεδονία” και “Μακεδόνες” στην πραγματική και αυθεντική τους σημασία, αναφέρονται σε μια περιοχή της Ελλάδας και σε μια ταυτότητα που είναι αμιγώς Ελληνική και όχι κάποιας άλλης χώρας. Η Μακεδονική κληρονομιά αποτελεί επίσης μέρος της Ελληνικής κληρονομιάς, στην οποία αποκλειστικά ανήκει. Η καταγεγραμμένη ιστορία είναι εξάλλου ξεκάθαρη σε αυτό.

Είναι υπό αυτό το φως που οι προσπάθειες Μη Ελληνικών Λαών, χωρίς καμία πολιτιστική σχέση με την Ελληνική ταυτότητα και κληρονομιά, να εκμεταλλευτούν την Μακεδονική ταυτότητα και κληρονομιά γίνονται ακόμα πιο προσβλητικές και σκανδαλώδεις. Αποκαλούνται Μακεδόνες και προσπαθούν να αλλάξουν εσφαλμένα την Μακεδονική ιστορία σαν μια κληρονομιά την οποία μπορούν να διεκδικήσουν. Αυτό είναι εμφανές στον τρόπο που ανεγείρουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις περιοχές τους σαν να ήταν ένας δικός τους πρόγονος, κάνοντας ελεύθερη χρήση των συμβόλων τα οποία είναι μοναδικά Ελληνικά και είναι σημαντικά για τους Έλληνες σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα της κληρονομιάς και του πολιτισμού τους.

Αυτή η εξόφθαλμη κλοπή στοιχείων της Ελληνικής κληρονομιάς έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στους πραγματικούς Έλληνες. Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η άλλη χώρα αρνείται να σταματήσει την αδικαιολόγητη χρήση της Ελληνικής κληρονομιάς. Σε μια ανεπαρκή προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, η κυβέρνηση της Ελλάδας και αυτή της άλλης χώρας έφτασαν σε συμφωνία, η οποία είναι άδικη για τους πραγματικούς Μακεδόνες στην Ελλάδα. Υπό αυτή την συμφωνία, απαιτήθηκε από την άλλη χώρα να αλλάξει το όνομα που αξιώνει από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τους Μακεδόνες της Ελλάδας. Η συμφωνία ήταν επίσης αδικαιολόγητα χαλαρή στην χρήση των μοναδικών στοιχείων της Ελληνική κληρονομιάς.

Αξιότιμε κύριε Βουλευτή, θα συμφωνείτε ότι αυτή η λύση δεν ήταν ενδεδειγμένη, και ότι η συμφωνία παραμένει πολύ άδικη και μη αποδεκτή για τους Έλληνες. Η ιδανική επίλυση θα ήταν η άλλη χώρα να εγκαταλείψει τις αξιώσεις προς την Ελληνική κληρονομιά και  ταυτότητα αφού δεν είναι, ούτε έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποτελέσουν μέρος του Ελληνικού κράτους. Αποτελεί βαθιά ελπίδα οτι απο το αξίωμα που έχετε, θα ενημερώσετε και θα πιέσετε προς μια πιο δίκαιη και πιο αξιοσέβαστη επίλυση που θα αντικατοπτρίζει καλύτερα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων.

Η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει μια μαζική εισβολή Μουσουλμάνων στην Ελλάδα

Η μαζική μετανάστευση παραμένει ένα πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα θέμα στο οποίο έχετε εναντιωθεί επανειλημμένως. Η αγαπημένη μου πατρίδα, η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες χώρες, υποφέρει από το κοινωνικό βάρος αυτού του προβλήματος. Όχι μόνο επηρεάζονται αρνητικά η κοινωνική σύνθεση και ταυτότητα της χώρας μας αλλά έχει και αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην ασφάλεια στην αγαπημένη μου χώρα.

Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλει σε αυτό το πρόβλημα είναι η Τουρκία. Αποτελεί εσκεμμένη και κακοπροαίρετη πολιτική τους να σπρώχνουν μεγάλα κύματα μεταναστών, και πιο συγκεκριμένα Μουσουλμάνων, στην πατρίδα μου. Ένας σοβαρός λόγος πίσω από αυτές τις ενέργειες ενδέχεται να είναι η πρόκληση αστάθειας σε διάφορους τομείς στην πατρίδα μου. Εδώ παραθέτω τα λόγια ενός πρώην πρωθυπουργού τους, του Turgut Özal, “δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά απλά να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και να τους τελειώσουμε έτσι”. Αυτή την στιγμή, κατά ένα μεγάλο μέρος, λόγω της παθητικής στάσης αλλά και βοήθειας από την μεριά της Τουρκίας, ο πληθυσμός των Μουσουλμάνων μεταναστών έχει εκτοξευθεί και εκτιμάται ότι βρίσκεται στο 12-15% του πληθυσμού της Ελλάδας. Αυτό έχει μεταφέρει μεγάλο βάρος στην χώρα και θα ήθελα να ζητήσω από τη θέση σας να μας βοηθήσετε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα.

Τουρκική επιθετικότητα στα Ελληνικά νησιά

Η Τουρκία δεν αρκείται μόνο στο να σπρώχνει μετανάστες στην πατρίδα μου, αλλά επιδιώκει να υπονομεύσει και να σαμποτάρει την χώρα μου και με άλλους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι οι επιθετικές κινήσεις που έχει ξεκινήσει η Τουρκία απέναντι στην χώρα μου, όσον αφορά αρκετά νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Αυτά τα νησιά ανήκουν δικαιωματικά στην Ελλάδα, αλλά η Τουρκία ρίχνει κλεφτές ματιές σε αυτά τα μέρη της Ελλάδας. Θα το εκτιμούσαμε πολύ αν παίρνατε και εσείς μέρος στις προσπάθειες μας να προωθήσουμε την Ελληνική κυριαρχία στα Ελληνικά νησιά.

Αξιότιμε κύριε Βουλευτή, υπάρχουν πολλά θέματα που επηρεάζουν την πατρίδα μου και τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα κοινά πατριωτικά ιδανικά. Παρόλα αυτά, αυτά είναι τα πιο επείγοντα τα οποία απαιτούν την βοήθεια σας. Σαν γνήσια Ελληνίδα, η οποία έχει ζήσει στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληξε την αγαπημένη μου χώρα, περιμένω την εξέταση αυτού της επιστολής από την μεριά σας και την χρήσιμη βοήθεια σας για αυτά τα πατριωτικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα μου. Θα το εκτιμούσα πολύ επίσης αν χρησιμοποιούσατε τη δύναμη σας για να διασφαλίσετε ότι θα μεταφέρετε το μήνυμα σε όλους όσους αγαπούν την πατρίδα τους, καθώς αυτό κάνω και εγώ από μεριά μου, για το καλό της πατρίδας μου, της Ελλάδας.

Μια Ελληνική ψυχή

Ιωάννα Λαζάρου
Πρόεδρος Hellenic Diaspora Group